Tel: 031.9461, +40-212 520 046, +40-212 521 065 Email:: office@bestcourier.ro

 

CONDITII GENERALE PRIVIND FURNIZAREA SERVICIILOR POSTALE conform ANCOM

1. CONDITII DE ACCEPTARE A TRIMITERILOR POSTALE

BEST COURIER accepta trimiteri postale cu o greutate de maximum 50 kg, ale caror dimensiuni nu depasesc cu niciuna din laturi 100 cm.

Coletele acceptate trebuie ambulate corespunzator, insotite de informatii, bine definite, legate de exterior si destinatar( adresa exacta, localitate, numar de telefon).

Best Courier livreaza trimieri postale prin mijloace proprii in Bucuresti si Ilfov, iar in toate orasele din tara livreaza prin intermediul transportatorului si al agentilor locali.

De asemenea ofera si servicii internationale prin intermediul transportatorului.

Nu sunt acceptate trimiteri postale ale caror continut este interzis a se transporta prin dispozitiile legale in vigoare. Mentionam ca nu exista un numar maxim limita de trimiteri postale ce fac obiectul serviciului postal.

Best Courier ofera posibilitatea trimiterilor postale cu ramburs, cu valoare declarata, insa nu ofera serviciul de Mandat postal. Limita rambursurilor este de 5000 lei.

Modalitatea de plata a serviciului postal este prin ordin de plata sau numerar, moneda admisa fiind in lei.

Secretul trimiterilor postale este inviolabil, retinerea, deschiderea sau divulgarea continutului trimiterilor postale fiind permisa numai in conditiile legii.

2. CONDITII DE CALITATE ALE TRIMITERILOR POSTALE

Termenul de arhivare pentru toate confirmarile postale este de sase luni de la data depunerii postale la puncul de acces.

Termenul de livrare pentru trimiterile interne este de 12 ore in interiorul aceleiasi localitati, de 24 ore intrajudetean sau intre doua localitati resedinta de judet, si maxim 36 ore intre oricare alte doua localitati.

Termenul de returnare a rambursurilor este 5 zile lucratoare de la colectarea lor.

Confirmarea de primire se preda gratuit la cererea clientului.

3. Termenul de pastrare

ale trimiterilor postale in vederea predarii catre destinatar este de minim de 5 zile de la data avizarii destinatarului.

4. CONDITII DE RASPUNDERE CONTRACTUALA a furnizorului fata de expeditor

In cazul pierderii, deteriorarii sau distrugetii trimiterilor postale, furnizorul de servicii de curierat se angajeaza sa despagubeasca expeditorul in limita a 50 Euro, daca trimiterile nu au valoarea declarata, sau 99% din valoarea lor, daca acestea au valoarea declarata.

De asemenea, Blue Euro Courier SRL raspunde fata de expeditori in conditiile prevazute la art 43 si art 44 din Ordonanta de urgent a Guvernului nr 13/2013.

5. Termenul de pastrare

a trimiterilor postale care nu au fost predate destinatarului si nici returnate expeditorului este de minim 9 luni de la data trimiterii postale.

6. MECANISM DE SOLUTIONARE A PLANGERILOR IN FATA CLIENTILOR

Blue Euro Courier SRL, raspunde fata de utilizatori pentru prestarea serviciului postal, in conditiile prevazute de lege si de contractul incheiat cu expeditorul in urmatoarele situatii:

Best Courier NU raspunde fata de utilizatori, pentru prestarea serviciilor postale in urmatoarele situatii:

Parteneri

Urmărire AWB (model vechi)

colaborari de succes vremea curs valutar

voucher codes